Instoken speksteenkachel

 

Instoken speksteenkachel Altech

Het instoken van de Altech speksteen houtkachel is heel belangrijk!  Het gebruikte cement krijgt de tijd om uit te harden en zo kan het beter verbinding maken tussen het gietijzer en speksteen.  Als u dit niet doet kan het speksteen scheuren door het eventuele vocht en dan kan de garantie vervallen.

Waar moet ik op letten bij instoken speksteenkachel?

Het is belangrijk dat de schuif volledig open staat als u de houtkachel aan het in stoken bent. Door het aanmaakhout goed te kiezen in grootte en soort, bij voorkeur licht hout en fijn gekloofd, kan snel warmte gegenereerd worden. Hoe sneller de kachel op temperatuur is, hoe sneller er trek gegenereerd wordt en hoe minder roet en condens er ontstaat. Dit houdt uw kachel, het rookkanaal en het milieu schoon.

Bij het instoken nieuwe houtkachel adviseren we u de eerste 10 x te doen;

Instoken houtkachel

Maak een torentje van het aanmaak hout en leg het aanmaakblokje in het midden. Wanneer u de kachel aansteekt, laat de deur op een kier staan en de hendel omhoog.

instoken speksteenkachel

Laat de houtkachel nu uitgaan en wacht tot hij volledig is afgekoeld, voordat u hem weer aansteekt.

Herhaal deze instook stap 10x. U mag het torentje wel elke keer wat hoger maken. Gebruik de eerste 10x geen blokken hout, alleen aanmaakhout!

Heatdesign wenst u veel stookplezier!

instoken nieuwe houtkachel