Gasloos verwarmen

Gasloos verwarmen

Uw woning gasloos verwarmen

Steeds meer mensen kiezen voor gasloos verwarmen. Het duurt nog ruim dertig jaar, maar vanaf 2050 is het zover. En voor iedere nieuwe bouwvergunning is het vanaf 1 juli 2018 al verplicht. Aangezien in het klimaatakkoord 2018 is vastgelegd dat een wereld zonder gas de toekomst is. Heatdesign heeft de oplossing! Uw woning of bedrijf gasloos verwarmen met een pellet-cv ketel in combinatie met een warmtepomp.

Gasloos verwarmen met een pelletketel of biomassaketel

Op dit moment zijn pelletketels een van de meest efficiënte en duurzame manieren om uw huis of bedrijf gasloos te verwarmen. Een pelletketel wordt ook wel een biomassaketel genoemd. Op deze verwarming krijgt u een subsidie bij aanschaf. Een pelletketel dankt zijn naam aan het feit dat hij brandt op pellets. Pellets zijn gestandaardiseerde houtbrokjes die uit zaagsel zijn geperst. Dit zaagsel is afkomstig uit de bosbouw en de houtindustrie. De kwaliteit van de pellets is erg belangrijk, aangezien deze anders schadelijke stoffen kunnen uitstoten. Vandaar dat alle pellets goed worden gecontroleerd voordat ze gekocht kunnen worden. Het betreft een energiezuinige en duurzame manier van verwarmen.

 

Warmtepomp

Een warmtepomp is duurzaam en energiezuinig. Sluit de installatie aan op de centrale verwarming en je kunt ook nog eens kraanwater verwarmen en het is ook geschikt voor vloerverwarming. Een warmtepomp haalt de energie uit de omgevingslucht en is daarmee minder belastend voor het milieu, er is immers geen CO2 uitstoot. De overheid ziet dat graag en helpt u met de overstap door subsidie te geven.

De voordelen van een pelletketel

Een pelletketel heeft veel voordelen ten opzichte van een ander verwarmingssysteem. Het grootste voordeel is toch wel dat u minimaal 30% op uw gasrekening kunt besparen en het rendementsniveau kan oplopen tot wel 95%. Stoken op houtpellets is bovendien CO2-neutraal en dus milieuvriendelijk. Het is dus een erg milieuvriendelijke manier van verwarmen.

Informatie

Wilt u meer informatie over het gasloos verwarmen van uw woning of bedrijf? Wij geven een gratis advies in een persoonlijk gesprek.
Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.